GK Questions for Class 4
General Knowledge Questions For Class 4 Students with Answers
1. India lies in which continent?
Correct Answer: Asia
2. Which country are the Giza Pyramids in?
Correct Answer: The Giza Pyramids are in Egypt.
3. What city is the statue of liberty in?
Correct Answer: The statue of liberty is in New York City
4. How many Cricket world cups does India have?
Correct Answer: India has two cricket world cups.
5. Martyrs’ Day is celebrated every year on?
Correct Answer: 30th January
6. Name the first 3 planets in our solar system?
Correct Answer: The first 3 planets in our solar system are mercury, venus, and earth.
7. Which is the longest river on the earth?
Correct Answer: Nile
8. Gir National Park in Gujarat is famous for?
Correct Answer: Lion
9. Which animal has hump on its back?
Correct Answer: Camel
10. Brain of computer is?
Correct Answer: CPU
11. Who is the Father of our Nation?
Correct Answer: Mahatma Gandhi
12. Who was the first President of India?
Correct Answer: Dr. Rajendra Prasad
13. Who is known as Father of Indian Constitution?
Correct Answer: Dr. B. R. Ambedkar
14. Which is the most sensitive organ in our body?
Correct Answer: Skin
15. Giddha is the folk dance of?
Correct Answer: Punjab
16. Who was the first Prime Minister of India?
Correct Answer: Jawaharlal Nehru was the first Prime Minister of India.
17. Which is the heavier metal of these two? Gold or Silver?
Correct Answer: Gold
18. Who invented Computer?
Correct Answer: Charles Babbage
19. 1024 Kilobytes is equal to?
Correct Answer: 1 Megabyte (MB)
20. Name 3 root vegetables?
Correct Answer: Beets, carrots, and radish are root vegetables.
21. Name the game which is played with bat, ball and wicket?
Correct Answer: Cricket
22. Smallest state of India is?
Correct Answer: Goa
23. Fastest animal on earth is?
Correct Answer: Cheetah
24. Which is the animal referred as the ship of the desert?
Correct Answer: Camel
25. Which plant grows in desert?
Correct Answer: Cactus
26. Highest dam of India is?
Correct Answer: Tehri Dam
27. The total distance around a figure is called its?
Correct Answer: Perimeter
28. A figure with 8 sides is called?
Correct Answer: Octagon
29. What colour symbolises peace?
Correct Answer: The colour white symbolises peace.
30. National Tree of India is?
Correct Answer: Banyan tree
31. Which flower is white in colour?
Correct Answer: Jasmine
32. Agra is situated on the bank of river?
Correct Answer: Yamuna
33. Baby of horse is called?
Correct Answer: Colt
34. National animal of India
Correct Answer: Tiger
35. Shape of Egg is?
Correct Answer: Oval
36. Most widely spoken language in the world is?
Correct Answer: Mandarin (Chinese)
37. Which insect has colourful wings?
Correct Answer: Butterfly
38. Who wrote Romeo and Juliet?
Correct Answer: William Shakespeare wrote Romeo and Juliet.
39. Cry of lion is called?
Correct Answer: Roar
40. Name any reptile?
Correct Answer: A lizard is a reptile.
41. Cataract is the disease of?
Correct Answer: Eyes
42. Which organ purify our blood?
Correct Answer: Kidney
43. Who wrote the National Anthem – Jana Gana Mana?
Correct Answer: Rabindra Nath Tagore
44. How many colours are there in India’s National Flag?
Correct Answer: Three
45. Gateway of India is located at?
Correct Answer: Mumbai
46. Who was Albert Einstein?
Correct Answer: Albert Einstein was a famous scientist.
47. What crop is famously grown in the region of Darjeeling?
Correct Answer: The region of Darjeeling is known to grow Tea leaves.
48. Capital of Uttarakhand is?
Correct Answer: Dehradun
49. When do we celebrate our Independence Day?
Correct Answer: 15th August
50. Sun is a?
Correct Answer: Star
51. Which planet is nearest to Earth?
Correct Answer: Venus
52. We get solar energy from?
Correct Answer: Sun
53. What islands are a part of the country of India?
Correct Answer: The Andaman and Nicobar Islands and Lakshadweep Islands belong to India.
54. Where does a dog live?
Correct Answer: Kennel
55. Which animal is called the ship of the desert?
Correct Answer: Camel
56. Goitre is caused due to the deficiency of?
Correct Answer: Iodine
57. Who was George Washington?
Correct Answer: George Washington was the first president of the United States of America.
58. Longest river in the world is?
Correct Answer: Nile
59. How many players are there in a cricket team?
Correct Answer: 11
60. Largest island in the world is?
Correct Answer: Green Land
61. Which president of the USA is responsible for the Emancipation Proclamation?
Correct Answer: Abraham Lincoln is responsible for the Emancipation Proclamation.
62. LBW is related to which sports?
Correct Answer: Cricket
63. Young one of a cat is called?
Correct Answer: Kitten
64. Which African nation is famous for chocolate?
Correct Answer: The nation of Ghana is world famous for chocolate.
65. Saina Nehwal is associated with which sports?
Correct Answer: Badminton
66. How many days are there in a Leap year?
Correct Answer: 366
67. Olylmpics games are held after every?
Correct Answer: 4 years
68. How many sides are there in a pentagon?
Correct Answer: 5
69. What is King Arthur’s sword called?
Correct Answer: King Arthur’s sword was called Excalibur.
70. A place where bees are kept is called?
Correct Answer: Aviary
71. Which is the biggest sea animal?
Correct Answer: Dolphin
72. Who is the founder of Microsoft?
Correct Answer: Bill Gates is the founder of Microsoft.
73. Who discovered Penicillin?
Correct Answer: Alexander Flemming
74. Who was popularly known as Netaji?
Correct Answer: Subhash Chandra Bose
75. Which country does the company Sony come from?
Correct Answer: Sony comes from the nation of Japan.
76. Scientific study of birds is called?
Correct Answer: Ornithology
77. Who is the author of the book – Broken Wing?
Correct Answer: Sarojini Naidu
78. Largest desert in the world is?
Correct Answer: Sahara desert
79. In which direction does the sun rise?
Correct Answer: The sun rises from the east.
80. Kuchipudi is the dance form of which state?
Correct Answer: Andhra Pradesh
81. Who was Margaret Thatcher?
Correct Answer: Margaret Thatcher was a former Prime Minister of the United Kingdom
82. United Nation (UN) day is celebrated on?
Correct Answer: 24th October
83. In which season we wear warm clothes?
Correct Answer: Winter
84. Which bird can not fly?
Correct Answer: Ostrich
85. We should cross the road when the traffic light is?
Correct Answer: Green
86. Place where animals and birds are kept?
Correct Answer: Zoo
87. In which festival we play with colours?
Correct Answer: Holi
88. Which fruit gives us oil?
Correct Answer: Coconut
89. Which jungle is the most dense in the world?
Correct Answer: The Amazon is the densest jungle in the world.
90. The national song
Correct Answer: Vande Mataram
91. The national bird is
Correct Answer: Peacock
92. The national fruit is
Correct Answer: Mango
93. National Education Day
Correct Answer: 11 Nov.
94. Children’s Day
Correct Answer: 14 Nov.
95. Teacher’s Day
Correct Answer: 5 September
96. Which place is known as tea garden of India
Correct Answer: Assam
97. Which is the smallest bird ?
Correct Answer: Humming Bird
98. Which is the largest ocean in the world ?
Correct Answer: Pacific Ocean
99. Which is India’s largest fresh water lake?
Correct Answer: Wular Lake
100. Which is the tallest waterfall in the world ?
Correct Answer: Angel Falls
